Παγκόσμια καινοτομία για τα Λογιστικά Γραφεία “DC Scan4you”

Δημοσιεύτηκε στο Tech Channel Partner (Ιούνιος 2017)

Η Data Communication, έχει ως αντικείμενο δραστηριότητας την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και σε λογιστικά γραφεία.

 

Η εταιρεία έκανε τη δυναμική εμφάνισή της το 1987, ανατρέποντας ριζικά τα τότε δεδομένα λειτουργίας των λογιστικών γραφείων, με την εφαρμογή αυτόματου υπολογισμού του ΦΠΑ και μαζικής εκτύπωσης κατευθείαν επάνω στα έντυπα της εφορίας, μίας εφαρμογής που κυριολεκτικά εκτόξευσε την παραγωγικότητα των λογιστικών γραφείων.

 

Η Data Communication βρίσκεται από τότε, συνεχώς, δίπλα στο λογιστή δημιουργώντας, ως market leader, 30 χρόνια τώρα, πρωτοπόρες υπηρεσίες και προϊόντα λογισμικού.

 

Σήμερα, τα λογιστικά γραφεία αντιμετωπίζουν ισχυρές πιέσεις από το διαρκώς μεταβαλλόμενο νομοθετικό περιβάλλον και προσπαθούν να εξοικονομήσουν πολύτιμο χρόνο από αντιπαραγωγικές ασχολίες, όπως η χειροκίνητη καταχώριση παραστατικών, μετακινήσεις σε πελάτες, κλπ. Τελικός στόχος τους, άλλωστε, είναι να παρέχουν ποιοτικότερες υπηρεσίες και να γίνουν οικονομικοί «σύμβουλοι» των πελατών τους μέσα σε ένα περιβάλλον συνεχών φορολογικών αλλαγών και εξελίξεων.

 

 

Η Data Communication Βάζει το AI στα λογιστικά γραφεία

Η απάντηση της Data Communication ήρθε για να αλλάξει ακόμη μία φορά τον τρόπο λειτουργίας των λογιστικών γραφείων, καταργώντας την πληκτρολόγηση των παραστατικών, με τη νέα, πρωτοποριακή λύση DC Scan4you, μία παγκόσμια καινοτομία στον κλάδο των λογιστικών γραφείων. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μία υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligence) που λειτουργεί στο cloud και υλοποιεί την αυτόματη αναγνώριση και καταχώρηση παραστατικών.

 

Πώς λειτουργεί

Αναλυτικότερα, ο λογιστής ανοίγει την εφαρμογή Academia Financials Έσοδα – Έξοδα που χρησιμοποιεί στην καθημερινότητά του για την καταχώρηση παραστατικών των πελατών του. Ανάμεσα στις επιλογές που παρατίθενται υπάρχει πλέον και η επιλογή να σκανάρει. Τοποθετεί ανά πελάτη κάθε είδους παραστατικό (απόδειξη, τιμολόγιο, δελτίο παροχής υπηρεσιών κ.α.) στο scanner του και αυτόματα τα παραστατικά αποθηκεύονται σε ηλεκτρονική μορφή στο cloud.

 

Η υπηρεσία λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, εντοπίζοντας συνεχώς τα νέα παραστατικά που «ανεβαίνουν» από κάθε λογιστικό γραφείο. Στην υποδομή αυτή λειτουργεί μία εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης η οποία:

 

1. εντοπίζει τα οκτώ στοιχεία των παραστατικών που είναι απαραίτητα για την καταχώρηση στο Academia Financials Έσοδα – Έξοδα (ΑΦΜ εκδότη και παραλήπτη, ημερομηνία, είδος και αριθμό παραστατικού, καθαρή αξία, ΦΠΑ και πληρωτέο ποσό)

2. δημιουργεί αυτόματα εγγραφές στη λογιστική εφαρμογή της Data Communication, ενημερώνει το αρχείο κινήσεων και προχωρεί, όπου χρειάζεται, στη δημιουργία νέων πελατών-προμηθευτών, χωρίς την εμπλοκή του χρήστη

 

Τέλος, με ένα μόνο κλικ ο χρήστης προχωρά στην τελική καταχώρηση, χωρίς να χρειάζεται να προβεί σε καμία περαιτέρω ενέργεια, αφού με τη διαδικασία DC Multi Step Verification Process το DCScan4you επιτυγχάνει ποσοστό επιτυχούς αναγνώρισης των ψηφιοποιημένων παραστατικών 99,999%. Η καταχώρηση των παραστατικών μπορεί να γίνεται και μαζικά, εφόσον ο λογιστής ομαδοποιεί τα παραστατικά που σκανάρει ανά κατηγορία (πχ. παραστατικά αγορών).

 

Συνολικά τα οφέλη των χρηστών του DC Scan4you είναι:

  • Κατάργηση της πληκτρολόγησης των παραστατικών
  • Εξοικονόμηση χρόνου σε ποσοστό ≥95%
  • Μηδενισμός των λαθών πληκτρολόγησης, περιορισμό των ελέγχων των καταχωρήσεων & αποφυγή προστίμων
  • Hλεκτρονική αρχειοθέτηση παραστατικών
  • Αύξηση παραγωγικότητας
  • Εξοικονόμηση κόστους
  • Γρήγορη υιοθέτηση για τους χρήστες
  • Βελτιωμένη εμπειρία

 

Κατά την υλοποίηση της λύσης, η Data Communication κλήθηκε να επενδύσει σημαντικά σε Research & Development, δεδομένου ότι απαιτήθηκε σημαντική προσπάθεια ανάλυσης, ανάπτυξης κώδικα και παραμετροποίησης, προκειμένου να καλυφθούν με αξιοπιστία οι ανάγκες των λογιστικών γραφείων.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία αξιοποίησε στο μέγιστο δομικά χαρακτηριστικά παραγωγικότητας και καινοτομίας της πλατφόρμας Microsoft Azure, υλοποιώντας web services βασισμένα σε αυτήν. Με στόχο τη μέγιστη ασφάλεια των δεδομένων τόσο των λογιστικών γραφείων όσο και των πελατών τους, χρησιμοποιήθηκαν σύγχρονες μεθόδοι κρυπτογράφησης δεδομένων. Τέλος, πραγματοποιήθηκε χρήση νέων τεχνολογιών, όπως το Microsoft Azure Functions και το Serverless Computing.

 

Τέλος, το τμήμα R&D προχώρησε σε περαιτέρω ανάπτυξη της εφαρμογής Academia Financials Έσοδα - Έξοδα, ώστε να ενσωματώσει σε αυτήν την υπηρεσία «DC Scan4you» και όλη την απαιτούμενη λειτουργικότητα, προκειμένου να καταχωρεί αυτόματα όλα τα παραστατικά και να «θυμάται» πώς θα τα επεξεργαστεί ξεχωριστά για κάθε πελάτη του λογιστικού γραφείου.

 

Η Data Communication πραγματοποίησε το πρώτο τρίμηνο του έτους έναν κύκλο 23 ενημερωτικών ημερίδων ανά την Ελλάδα, όπου προσήλθαν χιλιάδες λογιστικά γραφεία δηλώνοντας δυναμικά το ενδιαφέρον τους για λύσεις σύγχρονης τεχνολογίας που θα τους επιτρέψουν να μεγιστοποιήσουν την παραγωγικότητα της επιχείρησής τους.

 

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η προώθηση της νέας μας λύσης, DC Scan4you, καθώς και του αντίστοιχου συνιστώμενου εξοπλισμού (scanner Fujitsu fi-7140), αποτελεί μία επιχειρηματική πρόκληση με βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά για το δίκτυο συνεργατών μας ανά την Ελλάδα.


Περιοδικό Tech Channel Partner | Τεύχος Ιουνίου 2017 | Δείτε το έντυπο 

Διπλή διάκριση της Data Communication στα BITE Awards 2017!

Περισσότερα

30 χρόνια Πρωτοπορίας! Νέα προϊόντα, πρωτοποριακές λύσεις, ισχυρή αναπτυξιακή πορεία

Περισσότερα