InnovEra ERP: Αναβαθμίζει την Οικονομική & Εμπορική Διαχείριση των αναπτυσσόμενων Ελληνικών εταιρειών

Η Data Communication A.E. παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και εξειδικεύεται στην ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων. Μία από τις εφαρμογές που έχει αναπτύξει, ειδικά για τις Ελληνικές αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις, είναι το InnovEra ERP το οποίο ενσωματώνει την έκδοση Business Essentials του Microsoft Dynamics NAV. Το Innovera ERP φέρει την πιστοποίηση Certified for Microsoft Dynamics.


«Οι αναπτυσσόμενες Ελληνικές επιχειρήσεις απαιτούν εφαρμογές οι οποίες έχουν χαμηλό κόστος, εγκαθίστανται άμεσα και είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους», κ. N. Σπηλιόπουλος, Business Solutions Manager, ERP Systems, Data Communications


Επιχειρηματική Ανάγκη


Το InnovEra ERP αναπτύχθηκε από τη Data Communication ειδικά για τις Ελληνικές αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις, έχοντας ως βάση το Microsoft Dynamics NAV. Η συγκεκριμένη λύση συνδυάζει τις δυνατότητες του Microsoft Dynamics NAV και τις ειδικές εφαρμογές που δημιουργήθηκαν για να καλυφθούν οι ανάγκες των αναπτυσσομένων επιχειρήσεων. Το InnovEra διαθέτει πρότυπες λειτουργίες που ανταποκρίνονται στις τυπικές ανάγκες μιας επιχείρησης χωρίς να απαιτείται χρονοβόρα παραμετροποίηση του συστήματος. Το κόστος κτήσης, η ταχύτατη εγκατάσταση, η παραμετροποίηση, η εύκολη εκπαίδευση των χρηστών καθώς και η δυνατότητα μεταφοράς στοιχείων από άλλες εφαρμογές, καθιστούν το InnovEra ιδιαίτερα δελεαστική πρόταση για τις Ελληνικές επιχειρήσεις.


ΖΑΦΕΙΡΗΣ Δ. & ΣΙΑ Ο.Ε.

 

«Με το InnovEra αυξήσαμε την ταχύτητα εξυπηρέτησης των πελατών στις ώρες αιχμής, αποκτήσαμε τη δυνατότητα προετοιμασίας παραγγελιών και έχουμε ξεκάθαρη εικόνα των οικονομικών συμφωνιών. Στις σχέσεις μας με τις κατασκευαστικές εταιρείες, επιτύχαμε άμεση αποτύπωση των προσφερόμενων υπηρεσιών και προϊόντων καθώς και των οικονομικών οφειλών. Επίσης ενισχύσαμε την εσωτερική επικοινωνία μεταξύ του εμπορικού και του οικονομικού τμήματος», κ. Δ. Ζαφείρης.

 

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα χονδρικού και λιανικού εμπορίου εξαρτημάτων και συστημάτων υδραυλικών εγκαταστάσεων και θέρμανσης. Επιπρόσθετα συνεργάζεται με κατασκευαστικές εταιρείες, προσφέροντας υπηρεσίες συντήρησης εγκαταστάσεων θέρμανσης. Η εταιρεία αντιμετώπιζε αυξημένο φόρτο εργασίας στο κατάστημά της κυρίως τις πρωινές ώρες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα κατά την έκδοση των παραστατικών πώλησης. Επιπλέον δεν υπήρχε η δυνατότητα αποτύπωσης των εμπορικών συμφωνιών, των τρόπων αποπληρωμής, των συμφωνιών εκπτώσεων κλπ. με αποτέλεσμα να μην λαμβάνονται αυτές πάντα υπόψη στην τιμολόγηση. Ένα ακόμη πρόβλημα σχετιζόταν με την έλλειψη αποτύπωσης παραγγελιών από τους προμηθευτές καθώς και του χρόνου παράδοσης των προϊόντων, κάτι το οποίο οδηγούσε σε έλλειψη προϊόντων για μεγάλο διάστημα. Τέλος, υπήρχε συχνά ασυμφωνία μεταξύ του εμπορικού τμήματος και του λογιστηρίου.

 

Η Λύση και τα Οφέλη

 

Με την εγκατάσταση του InnovEra δημιουργήθηκαν ξεχωριστοί σταθμοί εργασίας για την εξυπηρέτηση της λιανικής και της χονδρικής αγοράς. Σήμερα κάθε πελάτης της λιανικής, παραλαμβάνει άμεσα μια απόδειξη η οποία εκδίδεται με ένα απλό σκανάρισμα των προϊόντων ενώ στην χονδρική η τιμολόγηση πραγματοποιείται απρόσκοπτα. Επίσης με τη χρήση του κυκλώματος των Διαστάσεων η παρακολούθηση κάθε έργου σε σχέση με την αρχική παραγγελία και προσφορά, είναι αμεσότερη και ρεαλιστικότερη ενώ ο τρόπος αποπληρωμής καταγράφεται στην παραγγελία σε πρώιμο στάδιο. Ένα ακόμη σημαντικό όφελος είναι ότι οι παραγγελίες και οι συμφωνίες που αφορούν τους προμηθευτές, είναι πλέον μηχανογραφημένες και έχει βελτιωθεί σημαντικά η παρακολούθησή τους.

 

ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ & ΣΙΑ Ο.Ε.

 

«Το InnovEra 'μας έλυσε τα χέρια' αφού κάθε εργασία είναι πλέον μηχανογραφημένη και ξεκάθαρη. Έτσι, είμαστε αποτελεσματικότεροι στη δουλειά μας, δεν προκύπτουν εύκολα λάθη και οι πελάτες μας είναι ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες μας», κα Α. Νικολάκη

 

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα εμπορίας, επεξεργασίας και τοποθέτησης μαρμάρινων κατασκευών. Πριν την εγκατάσταση του InnnoEra, η καταγραφή των οικονομικών προσφορών γινόταν χειρόγραφα χωρίς να παρουσιάζονται αναλυτικά οι απαιτούμενες εργασίες με αποτέλεσμα τη λανθασμένη κοστολόγηση των παραγγελιών. Επίσης, προβλήματα δημιουργούνταν λόγω της μη ολοκλήρωσης των παραγγελιών με το εργαστήριο. Τέλος, υπήρχαν προβλήματα σχετικά με τον τρόπο αποπληρωμής και παρακολούθησης των συμφωνιών με τους πελάτες και τους προμηθευτές.

 

Η Λύση και τα Οφέλη

 

Με την εγκατάσταση του InnovEra οι προσφορές γίνονται πλέον μηχανογραφικά και ο πελάτης παραλαμβάνει ένα έγγραφο με αναλυτικές πληροφορίες όσον αφορά τις προδιαγραφές και το κόστος του αντικειμένου που τον ενδιαφέρει. Στη συνέχεια η παραγγελία και η υλοποίηση γίνεται με βάση την αναλυτική προσφορά και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο απόκλισης από την αρχική συμφωνία με τον πελάτη. Έτσι έχει επιτευχθεί καλύτερη οργάνωση, η οποία ενίσχυσε τη συνέπεια και την αξιοπιστία της εταιρείας στην υλοποίηση των έργων. Όσον αφορά την οικονομική διαχείριση είναι πλέον αποτελεσματικότερη, αφού υπάρχει online επικοινωνία μεταξύ εμπορικού τμήματος και λογιστηρίου και η παρακολούθηση τόσο των έργων, όσο και των παραγγελιών από τους προμηθευτές είναι ξεκάθαρη.

 

ΙnnovEra ERP: Certified for Microsoft Dynamics

Περισσότερα

To InnovEra ERP και η πολιτική marketing της Microsoft

Περισσότερα