Η Alfa Pharm A.E. υιοθέτησε επιτυχώς την νέα πλατφόρμα Galaxy Pharma από τις Epsilon SingularLogic & Epsilon CSA

Η Alfa Pharm Α.Ε. επέλεξε τις Epsilon SingularLogic και Epsilon CSA, μέλη του Ομίλου EPSILON NET, και τη λύση Galaxy Pharma ERP για να αναβαθμίσει την εμπορική της λειτουργία και να αυτοματοποιήσει τις καθημερινές επιχειρησιακές της διαδικασίες.

 

Η Alfa Pharm Α.Ε. δραστηριοποιείται στο χώρο του φαρμάκου από το 1974, έχοντας κυρίαρχη θέση στην ελληνική αγορά. Οι δραστηριότητές της περιλαμβάνουν την εμπορία, διανομή και αποθήκευση φαρμάκων, καλλυντικών και παραφαρμακευτικών ειδών, εξυπηρετώντας καθημερινά, μέσα από το οργανωμένο δίκτυο διανομής της, ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εξυπηρέτηση των πελατών της, η εταιρία αναζητούσε μια λύση, που όχι μόνο θα της προσέφερε ολοκληρωμένη διαχείριση και παρακολούθηση των λειτουργιών της, αλλά θα της εξασφάλιζε γρήγορη παραγγελιοληψία, ταχύτερη τιμολόγηση, ορθή αναπλήρωση αποθεμάτων, αυτοματοποιημένα logistics και άμεση εκτέλεση των παραγγελιών.

 

 

Στο πλαίσιο αυτό, η Alfa Pharm Α.Ε. εμπιστεύτηκε την τεχνολογική καινοτομία και την πλούσια λειτουργικότητα της κάθετης λύσης Galaxy Pharma ERP, η οποία αποτελεί την πιο αξιόπιστη επιλογή στον κλάδο των φαρμακαποθηκών. H λύση αποτελεί αποτέλεσμα της συνεργασίας του τμήματος R&D της Epsilon SingularLogic, με πολυετή εμπειρία σε πολύπλοκα, εξειδικευμένα και σύνθετα έργα, και της Epsilon CSA, θυγατρική του Ομίλου EPSILON NET, με μακροχρόνια εμπειρία στον κλάδο του φαρμάκου. Στη λύση συμπεριλαμβάνεται ολοκληρωμένο υποσύστημα διαχείρισης αποθήκης (WMS) που διασυνδέεται με ρομποτικά συστήματα ROWA, αποκλειστικός αντιπρόσωπος των οποίων είναι η Epsilon CSA.

 

Η πλατφόρμα Galaxy Pharma προσφέρει στην Alfa Pharm Α.Ε. μια σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα για την ολοκληρωμένη λειτουργίας της, όπως:

  • Ταχύτατη παραγγελιοληψία με διαχείριση αιτημάτων ζήτησης και ικανοποίησής τους, μέσω διαθέσιμου αποθέματος
  • Έξυπνες λειτουργίες quick search ειδών, κανόνες δέσμευσης ελλειπτικών ειδών και αυτόματη ενημέρωση για ημερήσιες προσφορές, που διευκολύνουν και αναβαθμίζουν τον ρόλο των call agents
  • Εύκολη λειτουργία ενοποίησης παραγγελιών (merging) κατά την πώληση, ώστε να συγχωνεύονται πολλαπλές παραγγελίες του ιδίου πελάτη, με στόχο την εξοικονόμηση χρόνου και την μείωση του λειτουργικού κόστους
  • Διαχείριση σύνθετων σεναρίων εμπορικής πολιτικής και ειδικών προσφορών, που οδηγούν σε αύξηση των πωλήσεων και ενισχύουν την πιστότητα της πελατειακής βάσης
  • Λειτουργία συστήματος WMS με τη χρήση ρομποτικών συστημάτων ROWA, που οδηγεί στη μείωση του λειτουργικού κόστους και στην αύξηση της ταχύτητας εξυπηρέτησης των παραγγελιών
  • Διασύνδεση με B2B εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή, με αυτόματη ενημέρωση εμπορικών συμφωνιών και αυτόματη εισαγωγή παραγγελιών
  • Ειδικό monitoring σύστημα της ημερήσιας δραστηριότητας των πωλήσεων και της αποθήκης, που επιτρέπει άμεσες και γρήγορες παρεμβάσεις στις διαδικασίες

 

H εξειδικευμένη εμπειρία των συμβούλων της Epsilon SingularLogic, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία των στελεχών της Epsilon CSA στον κλάδο των φαρμακαποθηκών, συνετέλεσαν στην ολοκλήρωση του έργου εντός έξι μηνών. Πλέον, με την αξιοποίηση της πλατφόρμας Galaxy Pharma, η Alfa Pharm Α.Ε. εκσυγχρονίζεται και ενοποιεί τις πληροφορίες, που υπήρχαν διάσπαρτες στον οργανισμό σε μία ενιαία πλατφόρμα, αυτοματοποιώντας τις διαδικασίες της, εξαλείφοντας διαχειριστικά λάθη και εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο.

 

Συγκεκριμένα, από το live του έργου, παρατηρείται ότι η εταιρία έχει πετύχει εξοικονόμηση χρόνου κατά 33% από την λειτουργικότητα ενοποίησης παραγγελιών και κατά 20% στη συνολική εξυπηρέτηση παραγγελιών πελατών.

 

Ο κ. Αλέξανδρος Λάχας, Διευθύνων Σύμβουλος, στην Alfa Pharm Α.Ε ανέφερε: «Το να ανταποκρινόμαστε ontime στις ανάγκες των πελατών μας αποτελεί τη βασική μας προτεραιότητα. Στον κλάδο μας, κάθε λεπτό μετράει και κάθε δρομολόγιο μπορεί να κάνει τη διαφορά! Γι΄αυτό επιλέξαμε τις εταιρίες Epsilon SingularLogic και Epsilon CSA, καθώς και τη λύση Galaxy Pharma ERP. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε δίπλα μας συνεργάτες, που αντιλαμβάνονται τις προκλήσεις, που αντιμετωπίζουμε και ένα σύγχρονό εργαλείο, που μας προσφέρει την ταχύτητα και την ευελιξία, που χρειαζόμαστε στην καθημερινή μας λειτουργία, στηρίζοντας, παράλληλα, την αδιάκοπη ανάπτυξή μας».

 

Λίγα λόγια για την Epsilon SingularLogic

Η Epsilon SingularLogic, μέλος του Ομίλου EPSILON NET, προσφέρει κορυφαίες και καινοτόμες λύσεις σχεδιασμού, ανάπτυξης και υλοποίησης συστημάτων πληροφορικής και δημιουργεί προστιθέμενη αξία σε όλες τις επιχειρήσεις, αλλά και σε σημαντικές κάθετες αγορές, εξυπηρετώντας ολοκληρωμένα τους πελάτες της. H εταιρία κυριαρχεί στην ελληνική αγορά πληροφορικής έχοντας στο δυναμικό της τα πλέον άρτια και καταρτισμένα στελέχη με 30+ έτη εμπειρία στον κλάδο και εξειδικευμένη τεχνογνωσία σε συστήματα ERP, CRM, RETAIL, WMS, MOBILE, MIS, καθώς και ένα πιστοποιημένο και ισχυρό δίκτυο 500 και πλέον συνεργατών. Ο Όμιλος EPSILON NET εξυπηρετεί πλέον, πάνω από 132.000 πελάτες, έχοντας ανταποκριθεί σε ιδιαίτερα σύνθετα και απαιτητικά έργα, χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες υλοποίησης που χρησιμοποιεί.

 

Λίγα λόγια για την Epsilon CSA

Η Epsilon CSA, μέλος του ομίλου EPSILON NET, δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη λογισμικού για τον κλάδο της Λιανικής Πώλησης και τον κλάδο των φαρμακαποθηκών. Κατέχει ηγετική θέση στον χώρο του φαρμακείου, καθώς τα περισσότερα μηχανογραφημένα φαρμακεία στην Ελλάδα χρησιμοποιούν το λογισμικό της. Διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία και ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών σε όλη την Ελλάδα.

 

Λίγα λόγια για την Alfa Pharm Α.Ε.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1974 και δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας, διανομής και αποθήκευσης φαρμάκων, καλλυντικών και παραφαρμακευτικών ειδών. Η εταιρία εκτελεί διανομές σε όλη την ελληνική επικράτεια. Και κατέχει ηγετική θέση στο χώρο της φαρμακαποθήκης όλα αυτά τα χρόνια.

Cloud Provider of the Year o Όμιλος EPSILON NET στα Cloud Awards 2024!

Περισσότερα

EPSILON NET: Βασικά Οικονομικά Μεγέθη 1ου Τριμήνου 2024

Περισσότερα

O Όμιλος EPSILON NET ενισχύει τo στελεχιακό του δυναμικό με τους Βασιλική Στούμπου, Ναταλία Συμεωνίδου, Νικόλαο Τσιργέλη και Χρήστο Χρυσοστομίδη.

Περισσότερα