WinEra ERP

Το πιο ολοκληρωμένο ERP σύστημα με διευρυμένες δυνατότητες σε πλήρη διασύνδεση με την πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ!

Ελέγξτε πλήρως τις διαδικασίες της επιχείρησής σας με το WinEra ERP, το ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων της Data Communication προσαρμοσμένο στις νέες απαιτήσεις τήρησης Ηλεκτρονικών Βιβλίων. Δομημένο σε επί μέρους λειτουργικές ενότητες, συνιστά ιδανική λύση για επιχειρήσεις με εξειδικευμένες ανάγκες, που επιθυμούν να παρακολουθούν ολοκληρωμένα το σύνολο των λειτουργιών και διαδικασιών τους. Συνοδεύεται από εργαλεία reporting, customization και στατιστικής ανάλυσης, ώστε να προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες προσαρμογής και πληροφόρησης.

Ενδιαφερομαι
Ενισχύστε την επιχείρησή σας

Επενδύστε σε μία ολοκληρωμένη λύση επιχειρησιακής διαχείρισης. Αποκτήστε πλήρη εικόνα των επιχειρηματικών λειτουργιών, από τα Οικονομικά και την Εφοδιαστική Αλυσίδα έως την ηλεκτρονική υποβολή Εντύπων, τη διαχείριση Έργων/Κέντρων Κόστους και τη διαχείριση Εισαγωγών-Εξαγωγών. Στοχεύστε στον εξορθολογισμό των δαπανών και την αποδοτικότερη χρήση των πόρων. Ενισχύστε την παραγωγικότητα και ανταποκριθείτε άμεσα στις προκλήσεις. 

Ξεκινήστε με τη λειτουργικότητα που χρειάζεστε

Διατηρήστε τον έλεγχο της επιχείρησής σας με μια ευέλικτη λύση, πλήρως παραμετροποίησιμη και ανοιχτή σε μελλοντικές επεκτάσεις. Ξεκινήστε με τη λειτουργικότητα που χρειάζεστε σήμερα και ενεργοποιήστε σταδιακά νέα υποσυστήματα και πρόσθετη λειτουργικότητα. Το WinEra ERP προσαρμόζεται απόλυτα στις εξελισσόμενες ανάγκες της επιχείρησής σας.

Απλοποιήστε τις καθημερινές εργασίες

Με φιλικό περιβάλλον εργασίας, προσωποιημένα μενού ανάλογα με το ρόλο κάθε χρήστη και γρήγορη πρόσβαση στα δεδομένα, το WinEra ERP επιτρέπει την άμεση εξοικείωση των χρηστών, τη γρήγορη αξιοποίηση της λειτουργικότητας και την απλοποιημένη διεκπεραίωση σύνθετων εργασιών.

Πάρτε σωστές αποφάσεις

Αποκτήστε σφαιρική πληροφόρηση για όλες τις δραστηριότητες της επιχείρησης, ευθυγραμμίστε τις καθημερινές λειτουργίες και δώστε real time στοιχεία στα στελέχη που παίρνουν τις αποφάσεις. Το WinEra ERP διαθέτει πληθώρα  έτοιμων καταστάσεων και αναφορών, ενσωματωμένα εργαλεία δημιουργίας προσαρμοσμένων αναφορών, καθώς και τη δυνατότητα διασύνδεσης με συστήματα επιχειρηματικής ευφυΐας (ΒΙ). 

Αισθανθείτε σίγουροι

Διασφαλίστε τα επιχειρηματικά δεδομένα σας με ένα απόλυτα αξιόπιστο σύστημα ασφάλειας, πλήρως εναρμονισμένο με τον ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR. Το WinEra ERP χρησιμοποιεί σύγχρονες μεθόδους κρυπτογράφησης δεδομένων. Παράλληλα, η δυνατότητα ορισμού πολλαπλών επιπέδων πρόσβασης βάσει του ρόλου των χρηστών και η καταγραφή ιστορικού αλλαγών εγγυώνται ότι τα ευαίσθητα  δεδομένα σας διατηρούνται απόρρητα και εμπιστευτικά.

Επωφεληθείτε από Υποστήριξη 24x7

Αξιοποιήστε τη βραβευμένη πολιτική εξυπηρέτησης της Data Communication, Customer Care 360°. Επωφεληθείτε από τα πολλαπλά κανάλια υποστήριξης και εξυπηρέτησης που παρέχουμε στους πελάτες μας 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Γνωρίστε όλες τις δυνατότητες του προγράμματος που αγοράσατε μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό εκπαίδευσης & υποστήριξης, με αυτόματη σύνδεση στο εταιρικό μας site.

Δυναμικά διαγράμματα

Επωφεληθείτε από τα δυναμικά διαγράμματα Στατιστικών Δεδομένων (Dashboards) στην κεντρική οθόνη. Παρακολουθήστε με ματιά κάθε στιγμή το Ταμείο, την Αποθήκη, τους Πελάτες-Προμηθευτές, τα Οικονομικά και ό,τι άλλο σας.ενδιαφέρει. Αντλήστε χρήσιμα συμπεράσματα, μειώνοντας την πολυπλοκότητα.

Real time δεδομένα

Αξιοποιήστε τη δυνατότητα διασύνδεσης του WinEra ERP με συστήματα Business Intelligence (BI) και ενημερωθείτε πέρα από τις τυποποιημένες αναφορές. Οπτικοποιήστε τα δεδομένα σας και δώστε στα στελέχη που παίρνουν τις αποφάσεις τη real time εικόνα της επιχείρησης. 

Αμφίδρομη επικοινωνία με ΑΑΔΕ & Λοιπούς Φορείς

Απλοποιήστε τις καθημερινές σας εργασίες! Διασυνδεθείτε αυτόματα με την ΑΑΔΕ και τους λοιπούς δημόσιους φορείς. Αντλήστε και αποστείλετε στοιχεία κατευθείαν μέσα από το πρόγραμμα σε ελάχιστο χρόνο. Διαβιβάστε τα δεδομένα των παραστατικών σας στην πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ, εύκολα, γρήγορα και με απόλυτη αξιοπιστία. Επωφεληθείτε από την πληρότητα ενσωματωμένων λειτουργιών του WinEra για διαχείριση/ηλεκτρονική υποβολή των δεδομένων της επιχείρησής σας.

Αμφίδρομη επικοινωνία με e-shop

Αξιοποιήστε ένα δυναμικό online κατάστημα και διαχειριστείτε από το WinEra ERP τα προϊόντα που θα εμφανίζονται και τις προωθητικές σας ενέργειες. Διαχειριστείτε πλήρως τις online παραγγελίες και μεταφέρετε αυτόματα όλα τα στοιχεία στο σύστημα.

Remote Communication

Επωφεληθείτε από την αμφίδρομη επικοινωνία και ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ Κεντρικού και Υποκαταστημάτων. Επικοινωνήστε αυτόματα με απομακρυσμένα σημεία (πελάτες- αντιπρόσωπους-πωλητές) επιταχύνετε τις διαδικασίες και μειώστε το κόστος.

Mobile

Αξιοποιήστε  τη δυνατότητα διασύνδεσης του WinEra ERP με τα πλέον δημοφιλή συστήματα φορητής παραγγελιοληψίας και τιμολόγησης και δώστε στους συνεργάτες σας τη δυνατότητα να εργαστούν από παντού, οποιαδήποτε στιγμή, ανταποκρινόμενα καλύτερα στις ανάγκες των πελατών σας.

Διασύνδεση με Retail συστήματα

Αναβαθμίστε την επιχείρησή σας αξιοποιώντας τη δυνατότητα διασύνδεσης του WinEra ERP με τα πλέον δημοφιλή συστήματα Λιανικής. Αποκτήστε τον έλεγχο του ταμείου και των πωλήσεων. Μειώστε το χρόνο και το κόστος διαχείρισης παραγγελιών και αναβαθμίστε ταυτόχρονα το επίπεδο εξυπηρέτησης των πελατών σας.

Άμεση εγκατάσταση και λειτουργία

Ενσωματώστε το νέο σύστημα χωρίς να διαταράξετε τη ροή των εργασιών της επιχείρησής σας. Επωφεληθείτε από τη δυνατότητα εγκατάστασης του WinEra οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της χρήσης και την άμεση λειτουργία χωρίς να απαιτείται ειδική παραμετροποίηση. Εξοικονομήστε χρόνο με την αυτόματη μετάπτωση των δεδομένων από το αποσυρόμενο λογισμικό.

Εγκατάσταση στα μέτρα σας

Eπιλέξτε την εγκατάσταση που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Το WinEra ERP είναι διαθέσιμο on premise και με ετήσια συνδρομή ενοικίασης (Rent a WinEra). 

Screenshots

Screenshots

Videos

Videos

Αρχεία

 • Από την επιλογή «Internet Βεβαίωση Αμοιβών Επιχ.Δραστ.» είναι δυνατή η υποβολή του αρχείου Βεβαιώσεων Αμοιβών από Επιχειρηματική Δραστηριότητα φορολογικού έτους 2020, σύμφωνα με την απόφαση Α.1052/2021 με την οποία επήλθαν αλλαγές στην απόφαση Α.1035/2021. Προστέθηκε το κριτήριο «Εμφάνιση Κωδικών Αμοιβών», με το οποίο μπορείτε να επιλέξετε τα είδη αμοιβών που θα περιλαμβάνονται στο αρχείο. 
 • Ενσωματώθηκε η λειτουργία «Ενημέρωση Μηχανογράφησης Εταιριών» μέσω της οποίας παρέχεται η δυνατότητα εύκολου και γρήγορου εντοπισμού των εταιριών που δεν έχουν μηχανογραφηθεί ακόμη ώστε από 1/1/2021 να είναι σε θέση να διαβιβάζουν live τα παραστατικά Εσόδων που εκδίδουν στο myDATA. Για την διευκόλυνση σας η Data Communication μπορεί να αναλάβει την διερεύνηση μιας λύσης με τον πελάτη σας, ώστε να επωφεληθείτε από την online διασύνδεση της λογιστικής σας με την αντίστοιχη εμπορική εφαρμογή. Για το σκοπό αυτό, επιλέγετε όσες εταιρίες επιθυμείτε από την λίστα και πατάτε την ένδειξη «Αποστολή Email». 
 • Προστέθηκε και αντίστοιχο εικονίδιο στην γραμμή εργαλείων «Οδηγός Μηχανογράφησης Epsilon» 

 

Στον πίνακα «Παραστατικά» προστέθηκαν δύο νέα πεδία για τις ανάγκες της διαβίβασης στην πλατφόρμα myDATA:


• «Αυτοτιμολόγηση». Στην περίπτωση που έχει επιλεγεί «ΝΑΙ», το παραστατικό θα απεικονιστεί στην λειτουργία «Επεξεργασία Εξόδων» χρησιμοποιώντας όμως κατ’ εξαίρεση την τιμή που έχει επιλεγεί στην ένδειξη: «Είδος ΠαραστατικούΑΑΔΕ (Εσόδων)».
• «Αρ.Εγκατάστασης». Στην περίπτωση που παρακολουθείτε στην ίδια εταιρία,κεντρικό και υποκαταστήματα, θα πρέπει να δημιουργήσετε διαφορετικά παραστατικά ανά υποκατάστημα και να συμπληρώσετε στο πεδίο αυτό, τον αριθμό εγκατάστασης του κάθε υποκαταστήματος. Στην περίπτωση που το παραστατικό αφορά το κεντρικό, το πεδίο παραμένει κενό. 

 

Στο μενού Αποθήκη προστέθηκε η ενότητα Καταστάσεις Ελέγχου Κοστολόγησης η ενότητα αυτή  περιλαμβάνει 5 νέες καταστάσεις για έλεγχο της κοστολόγησης με βάση τη μέθοδο αποτίμησης FIFO.
 

Αναλυτική Κατάσταση Κόστους Εξαγωγών: 

 • Η κατάσταση απεικονίζει αναλυτικά όλες τις κινήσεις των ποσοτικών παραστατικών και υπολογίζει το κόστος ανά είδος βάσει της μεθόδου αποτίμησης από τα κριτήρια, εμφανίζοντας σχετικό μήνυμα λάθους για κάθε κίνηση που δεν μπορεί να υπολογιστεί κόστος.

Αναλυτική Κατάσταση Κόστους Πωληθέντων:

 • Η κατάσταση απεικονίζει αναλυτικά όλες τις κινήσεις των αξιακών παραστατικών και υπολογίζει το κόστος ανά είδος βάσει της μεθόδου αποτίμησης από τα κριτήρια, εμφανίζοντας σχετικό μήνυμα λάθους για κάθε κίνηση που δεν μπορεί να υπολογιστεί κόστος.  

Κατάσταση Συμφωνίας Κόστους Εξαγωγών:

 • Με αυτήν την κατάσταση γίνεται η συμφωνία του κόστους υπολοίπου με το κόστος εξαγωγών. Εμφανίζονται ανά είδος:
  • Η συνολική ποσότητα/αξία εισαγωγών (Ισοζύγιο Ειδών)
  • Η συνολική ποσότητα/κόστος Εξαγωγών (Αναλυτική Κατάσταση Κόστους Εξαγωγών) 
  • Η διαφορά των στηλών «Αξία Αγορών» και «Κόστος Εξαγωγών»
  • Το κόστος υπολοίπου (Ισοζύγιο)
  • Η διαφορά, αν υπάρχει, των στηλών «Αξία Αγορών-Κόστος Εξαγωγών» και «Κόστος Υπολοίπου»

Εκκρεμή Δελτία Αποστολής:

 • Η κατάσταση υπολογίζει και απεικονίζει το κόστος ανά είδος των εκκρεμών δελτίων αποστολής (αγορών και πωλήσεων), δηλαδή αυτών που δεν έχουν μετασχηματιστεί, μέχρι την ημερομηνία έως των κριτηρίων. Με τα εκκρεμή δελτία αγορών μπορείτε να δείτε τις αγορές που δεν έχουν αξία μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία, ενώ με το κόστος των εκκρεμών δελτία πωλήσεων μπορείτε να συμφωνήσετε τις πωλήσεις με το κόστος υπολοίπου.

Τιμολόγια χωρίς Δελτία Αποστολής:

 • Η κατάσταση απεικονίζει αναλυτικά, ποσότητα και αξία, για τα Τιμολόγια (Αγορών ή Πωλήσεων), που δεν έχουν μετασχηματιστεί από δελτίο αποστολής μέχρι την ημερομηνία έως των κριτηρίων. Τα τιμολόγια που εμφανίζονται σε αυτήν την κατάσταση πρέπει να συνδεθούν με τα αντίστοιχα δελτία τους καθώς ενδέχεται να δημιουργούν διαφορές στο κόστος Εξαγωγών/Πωληθέντων. 

 

 • Προστέθηκε η δυνατότητα εμφάνισης και μεταβολής του Τύπου Χαρακτηρισμού ΦΠΑ στην επεξεργασία κάθε εγγραφής. 
 • Προστέθηκε η δυνατότητα αυτόματης αποστολής των στοιχείων Συναλλασσόμενων (Πελατών/Προμηθευτών) κάθε Εταιρίας, στην Εφαρμογή Epsilon Smart. Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας δεν είναι εφικτή η επανάληψη της. 
 • Προστέθηκε η δυνατότητα εγγραφής του Λογιστή στην web εφαρμογή τιμολόγησης Epsilon Smart. 
 • Στην συγκεκριμένη λειτουργία έχετε τη δυνατότητα να συνδέσετε τις εταιρίες-τελικούς χρήστες της εφαρμογής Epsilon Smart με τις εταιρίες της εφαρμογής Academia Γενικής Λογιστικής. Η άντληση των εταιριών πραγματοποιείται αυτόματα και η αντιστοίχιση γίνεται με την επιλογή της εταιρίας στο πεδίο «Κωδικός Εταιρίας». Επιπλέον, στην περίπτωση που επιθυμείτε την αυτόματη ενημέρωση των παραστατικών που εκδίδονται από το Epsilon Smart  στην καταχώριση κινήσεων, μπορείτε να επιλέξετε την ένδειξη «Ενημέρωση από EpsilonSmart». 
 • Προσθήκη της δυνατότητας αποστολής email στους πελάτες του Λογιστικού Γραφείου για την συμμετοχή τους στην υπηρεσία Epsilon Smart.
 • Προστέθηκαν τα νέα έντυπα Ενδοκοινοτικών Παραδόσεων (Φ4) και Ενδοκοινοτικών Αποκτήσεων (Φ5), με ισχύ από τον μήνα 10/2020 και έπειτα,  σύμφωνα με την Α.1222/2020.
 • Στην επιλογή «Ταχυκαταχώριση Καταστάσεων ΕΛΠ»  προστέθηκε στη γραμμή εργαλείων, στην επιλογή «Αποθήκευση Ως» η επιλογή «Αρχείο xml για Τράπεζα της Ελλάδος» και έχετε πλέον τη δυνατότητα εξαγωγής του αρχείου xml για υποβολή στην Τράπεζα της Ελλάδος. 
 • Στην επιλογή «Profile ASCII Κινήσεων Λογιστικής» προστέθηκαν τα πεδία «Έργο 1 Κωδ.», «Έργο 2 Κωδ.», «Έργο 3 Κωδ» για ενημέρωση των πεδίων «1η, 2η, 3η Κατηγορία Έργου» στις κινήσεις λογιστικής. 
 • Στην «Ενημέρωση Κινήσεων από ASCII» προστέθηκε η επιλογή «Έργα», ώστε να γίνεται ενημέρωση  των πινάκων 1η, 2η, 3η Κατηγορία Έργου στο υποσύστημα Έργα-Κέντρα Κόστους. Για να πραγματοποιηθεί η ενημέρωση θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα αρχείο txt με όνομα asclogerg και να το αποθηκεύσετε στη διαδρομή \DCWinEra\ascii και στη συνέχεια να αντιστοιχήσετε  τα πεδία του αρχείου με τα πεδία της εφαρμογής από την επιλογή «Profile ASCII Έργων» στο μενού (Λοιπά Υποσυστήματα/Ενημέρωση Κινήσεων Λογιστικής από ASCII).
 • Το αρχείο asclogerg.txt θα πρέπει να περιέχει τα πεδία: 
  Κατηγορία Έργου με τιμές (1, 2, 3) 1=για εισαγωγή στη 1η κατηγορία έργου, 2=για εισαγωγή στη 2η κατηγορία έργου, 3=για εισαγωγή στη 3η κατηγορία έργου
  Κωδικός Έργου
  Περιγραφή Έργου
  Και διαχωριστικό ανάμεσα στα πεδία το (#) π.χ. 1#00001#ΕΡΓΟ
 • Ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα αποστολής των παραστατικών εσόδων στο παραγωγικό περιβάλλον της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myDATA. 
 • Προσθήκη της ένδειξης «Ακύρωση Υποβολής», μέσω της οποίας μπορείτε να ακυρώσετε παραστατικό για το οποίο έχετε λάβει mark, δίχως ταυτόχρονης υποβολής νέου. Σε περίπτωση επιτυχίας η ακύρωση λαμβάνει δικό της mark. 
 • Ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα αποστολής των παραστατικών εξόδων στο παραγωγικό περιβάλλον της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myDATA. 
 • Ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα αποστολής των Χαρακτηρισμών των παραστατικών εξόδων στο παραγωγικό περιβάλλον της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myDATA. 
 • Προσθήκη της ένδειξης «Απόρριψη Παραστατικών», μέσω της οποίας μπορείτε να απορρίψετε παραστατικό το οποίο λάβατε κατά την ανάκτηση και δεν το αποδέχεστε ως λήπτης. 
 • Προσθήκη στο υποσέλιδο «Παραστατικά με ελλιπή στοιχεία»,της συγκριτικής πληροφορίας σε περίπτωση διαφορών, μεταξύ WinEra - Academia Financials Γενική Λογιστική και ΑΑΔΕ myDATA.  
 • Προσθήκη του υποσέλιδου «Στατιστικά», το οποίο συγκεντρώνει ανά %ΦΠΑ, ανά Κωδικό και Κατηγορία Χαρακτηρισμού καθώς και ανά Παρακρατούμενο Φόρο, Τέλος κλπ., τις πληροφορίες των tabs «Χαρακτηρισμός Εξόδων», «Παραστατικά με ελλιπή Στοιχεία» και «Παραστατικά που δεν έχουν Αποσταλεί». 
 • Προστέθηκε η δυνατότητα εγγραφής στο myDATA REST API. Κατά την σύνδεση σας με τους κωδικούς TAXISNET,  αφού συμπληρώσετε όνομα χρήστη, κωδικό και email, επιλέγετε «Προσθήκη εγγραφής».  Σε περίπτωση επιτυχημένης εγγραφής, δημιουργείται o χρήστης στο σχετικό μητρώο του REST API, και παρέχεται ειδικό subscription key, το οποίο χρησιμοποιείται για την ταυτοποίησή του κατά τις κλήσεις των υπηρεσιών των διεπαφών. Στην συνέχεια, αναγράφετε το όνομα και το subscription key στα πεδία «Όνομα Χρήστη» & «Κλειδί Εισόδου» αντίστοιχα, της ενότητας «Κωδικοί myData-Ηλεκτρονικά Βιβλία ΑΑΔΕ» στην επιλογή (Έντυπα\Δηλώσεις Φ.Π.Α.\Υποβολή μέσω Internet\Στοιχεία Πρόσβασης στο Internet).

 

Στην Τιμολόγηση, έχει προστεθεί η δυνατότητα απεικόνισης  QR Code και στα παραστατικά που εκδίδονται με τη χρήση θερμικών εκτυπωτών. Για να έχετε αυτή τη δυνατότητα θα πρέπει:
• Να ορίσετε το θερμικό εκτυπωτή σαν γραφικό εκτυπωτή, χρησιμοποιώντας τους drivers του κατασκευαστή.
• Να χρησιμοποιήσετε μια φόρμα σχεδιασμένη για γραφικό θερμικό εκτυπωτή, όπως η πρότυπη φόρμα «Φόρμα για Θερμικό Εκτυπωτή Laser)» που ενσωματώθηκε στην έκδοση 6.20.76 στην επιλογή (Παράμετροι/Φόρμες Εκτύπωσης/ Φόρμες Τιμολογίων).
• Να προσθέσετε το πεδίο του QR Code στη φόρμα εκτύπωσης. 

 • Στην επιλογή «Ταχυκαταχώριση Καταστάσεων ΕΛΠ» έχει προστεθεί στη γραμμή εργαλείων η επιλογή «Αποθήκευση ως Excel Με Χρήση MS Office» . 

 

 • Στη «Διαχείριση Λογαριασμών» προστέθηκε η δυνατότητα μαζικής ενημέρωσης των πεδίων «Τύπος Λογαριασμού», «Κατηγορία Χαρακτηρισμού» και «Τύπος Χαρακτηρισμού». Πατώντας την ένδειξη «Μαζική Ενημέρωση Χαρακτηρισμών», εμφανίζονται όλοι οι λογαριασμοί του Λογιστικού Σχεδίου Εφαρμογής με συμπληρωμένα αυτόματα, όπου είναι εφικτό βάση των Κατηγοριών Ε3, τα πεδία της Κατηγορίας και του Τύπου  Χαρακτηρισμού. Στην περίπτωση που δεν έχει καταστεί εφικτή η αντιστοίχιση, μπορείτε να επιλέξετε τις επιθυμητές τιμές βάση της ανάλογης λίστας και αφού πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος έλεγχος βάση των προτεινόμενων τιμών, πατώντας την ένδειξη «Ενημέρωση» να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Να σημειωθεί, πως στην περίπτωση που υπάρχουν ήδη συμπληρωμένα τα ανωτέρω πεδία από τον Χρήστη οι τιμές θα παραμείνουν αμετάβλητες. 
 • Στην εκτύπωση «Λογιστικό Σχέδιο» προστέθηκε νέα φόρμα εκτύπωσης με την περιγραφή «Λογιστικό Σχέδιο(MyData)», με διαθέσιμα τα πεδία  «Τύπος Λογαριασμού», «Κατηγορία Χαρακτηρισμού», «Τύπος Χαρακτηρισμού», «Είδος Φόρου» και «Κατηγορία Φόρου». 
 • Στην επιλογή «Μαζική Αλλαγή Λογαριασμών» προστέθηκαν τα πεδία «Τύπος Λογαριασμού», «Κατηγορία Χαρακτηρισμού», «Τύπος Χαρακτηρισμού», «Είδος Φόρου», «Κατηγορία Φόρου». Για να εμφανιστούν τιμές στα πεδία «Κατηγορία  Χαρακτηρισμού», «Τύπος Χαρακτηρισμού» θα πρέπει να επιλέξετε «Τύπο Λογαριασμού» και για να εμφανιστούν τιμές στο πεδίο «Κατηγορία Φόρου» θα πρέπει να επιλέξετε «Είδος Φόρου».
 • Ενσωματώθηκε η δυνατότητα Επεξεργασίας των παραστατικών Εσόδων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα MyDATA της ΑΑΔΕ.  Στην συγκεκριμένη λειτουργία απεικονίζονται και μπορούν να διαβιβαστούν, τα Αντικριζόμενα Παραστατικά Εκδότη ημεδαπής/αλλοδαπής (Α1) καθώς και τα μη Αντικριζόμενα Παραστατικά Εκδότη ημεδαπής/αλλοδαπής (Α2). Επιπρόσθετα, διατίθεται στατιστική απεικόνιση των δεδομένων ανά % ΦΠΑ, Κατηγορία και Τύπο Χαρακτηρισμού, Παρακρατούμενων Φόρων, Τελών κ.α.  Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε τις οδηγίες    
 • Ενσωματώθηκε η δυνατότητα Επεξεργασίας των παραστατικών Εξόδων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα MyDATA της ΑΑΔΕ. Στην συγκεκριμένη λειτουργία απεικονίζονται και μπορούν να διαβιβαστούν, τα Αντικριζόμενα Παραστατικά Λήπτη ημεδαπής/αλλοδαπής (Β1) καθώς και τα μη Αντικριζόμενα Παραστατικά Λήπτη ημεδαπής/αλλοδαπής (Β2) καθώς και οι εγγραφές Τακτοποίησης Εσόδων-Εξόδων (Γ1). Επιπρόσθετα, διατίθεται στατιστική απεικόνιση των δεδομένων ανά % ΦΠΑ, Κατηγορία και Τύπο Χαρακτηρισμού, Παρακρατούμενων Φόρων, Τελών κ.α. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε τις οδηγίες  
 • Ενσωματώθηκε η δυνατότητα διαβίβασης των Χαρακτηρισμών Εξόδων, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα MyDATA της ΑΑΔΕ.  Συγκεκριμένα, μέσω της λειτουργίας εμφανίζονται όλα τα παραστατικά Εξόδων που έχουν ήδη διαβιβαστεί στην πλατφόρμα από τον Εκδότη και έχουν ως Λήπτη το ΑΦΜ της Εταιρείας. Στην συνέχεια θα πρέπει για κάθε ένα από αυτά να αποσταλεί ο Χαρακτηρισμός τους. Ο Χαρακτηρισμός Συναλλαγών αναφέρεται στην υποχρέωση που έχουν οι Επιχειρήσεις να λογιστικοποιούν τα δεδομένα τους για την κάλυψη αναγκών της εσωτερικής τους οργάνωσης, καθώς και για την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων (λογιστική εγγραφή). Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε τις οδηγίες 

 

 • Στη «Διαχείριση Πελατών» προστέθηκε το πεδίο «Χώρα (ISO 3166)» για τις ανάγκες διαβίβασης των δεδομένων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα MyData. Κατά τη διαδικασία αναβάθμισης της εφαρμογής θα ενημερωθεί  αυτόματα το πεδίο με την Χώρα Ελλάδα, για κάθε ελληνικό ΑΦΜ. Για ΑΦΜ που αφορούν Πελάτες Εξωτερικού ο χρήστης θα πρέπει να συμπληρώσει το πεδίο ανάλογα.
 • Στη «Διαχείριση Προμηθευτών» προστέθηκε το πεδίο «Χώρα (ISO 3166)» για τις ανάγκες διαβίβασης των δεδομένων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα MyData. Κατά την διαδικασία αναβάθμισης της εφαρμογής θα ενημερωθεί  αυτόματα το πεδίο με την Χώρα Ελλάδα, για κάθε ελληνικό ΑΦΜ. Για ΑΦΜ που αφορούν Προμηθευτές Εξωτερικού ο χρήστης θα πρέπει να συμπληρώσει το πεδίο ανάλογα. 
 • Στον πίνακα «Παραστατικά» προστέθηκαν τα πεδία «Είδος Παραστατικού ΑΑΔΕ (Εσόδων) »,«Είδος Παραστατικού ΑΑΔΕ (Εσόδων Συνοπτικό)», «Είδος Παραστατικού ΑΑΔΕ (Εξόδων)», «Είδος Παραστατικού ΑΑΔΕ (Εξόδων Συνοπτικό)», για τις ανάγκες διαβίβασης των δεδομένων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα MyData. Σύμφωνα με την Τεχνική περιγραφή της διαδικασίας για την διαβίβαση και λήψη των δεδομένων, στην επικεφαλίδα του παραστατικού που αποστέλλεται, θα περιλαμβάνεται και το Είδος Παραστατικού πχ 1.1 Τιμολόγιο Πώλησης, 1.2 Τιμολόγιο Πώλησης/ Ενδοκοινοτικές Παραδόσεις κ.α. Για το σκοπό αυτό, κάθε παραστατικό που χρησιμοποιείτε στην εφαρμογή για την καταχώριση των κινήσεων (Εσόδων ή Εξόδων) θα πρέπει να αντιστοιχιστεί με το ανάλογο  Είδος Παραστατικού από την λίστα της ΑΑΔΕ. Ενναλακτικά, για τα παραστατικά που αφορούν Τιμολόγιο ή Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών έχετε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τον Συνοπτικό Πίνακα και η εφαρμογή να ενημερώσει το αρχείο με το κατάλληλο Είδος βάση του συναλλασσόμενου της κίνησης (Εσωτερικού/Ενδοκοινοτικές/Τρίτες Χώρες).    
 • Στην Τιμολόγηση, έχει προστεθεί η δυνατότητα απεικόνισης  QR Code στα παραστατικά που εκδίδονται με τη χρήση ΦΗΜ βάσει της απόφασης Α. 1024/2020, έτσι όπως αυτή τροποποιήθηκε με την Α. 1102/2020 της ΑΑΔΕ. Για να έχετε αυτή τη δυνατότητα θα πρέπει να προσθέσετε το πεδίο του QR Code στη φόρμα εκτύπωσης. 
 • Κατά τη «Μεταφορά Ειδών από ASCII» έχετε πλέον τη δυνατότητα να ενημερώσετε το πεδίο «Ειδικός Φόρος» των ειδών. Βασική προϋπόθεση είναι να έχετε επιλέξει το συγκεκριμένο πεδίο στην επιλογή «Profile ASCII Ειδών».
 • Στη «Διαχείριση Λογαριασμών», στην αναζήτηση μεF9 ήF10, προστέθηκαν τόσο στα κριτήρια της αναζήτησης, όσο και στις στήλες, τα πεδία «Είδος Συναλλαγής» , «Οριζόμενα Πεδία».
 • Προστέθηκε στην γραμμή εργαλείων το εικονίδιο «Ημερολόγιο Υποχρεώσεων»  , μέσω του οποίου έχετε τη δυνατότητα πληροφόρησης για τις Υποχρεώσεις κάθε είδους (Φορολογικές, Ασφαλιστικές, Λοιπές κ.α.). Στο ημερολόγιο που εμφανίζεται, είναι σκιασμένες οι μέρες στις οποίες υπάρχει Υποχρέωση, με δυνατότητα εμφάνισης της σχετικής ΠΟΛ, Εγκυκλίου, Απόφασης κλπ. Είναι διαθέσιμη η επιλογή διαφορετικού μήνα από τον τρέχων καθώς και το φιλτράρισμα ανά Κατηγορία Υποχρέωσης. Τα δεδομένα ανακτώνται σε πραγματικό χρόνο από το Ημερολόγιο Προθεσμιών του κόμβου Taxheaven και καταρτίζονται βάσει των προθεσμιών που τίθενται από την ισχύουσα νομοθεσία, αποφάσεις, εγκυκλίους, δελτία τύπου, ανακοινώσεις φορέων, κ.λπ. Παρακαλούμε πολύ όπως ελέγχετε για παρείσφρηση λαθών στις υποχρεώσεις και τις καταληκτικές ημερομηνίες που αναγράφονται σ' αυτά και για τυχόν αλλαγές προθεσμιών που έχουν πραγματοποιηθεί μεταγενέστερα της σύνταξής τους.
 • Προστέθηκε η εκτύπωση «Κατάσταση Αδιάθετων Ακινήτων» και έχετε τη δυνατότητα εκτύπωσης του εντύπου «Αίτηση Αναστολής Εφαρμογής Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στα Ακίνητα» καθώς και «Κατάσταση Αδιάθετων Ακινήτων» που αφορούν την διαδικασία χορήγησης αναστολής εφαρμογής ΦΠΑ στα ακίνητα, σύμφωνα με την παρ. 4α του άρθρου 6 του Κώδικα ΦΠΑ και τα οριζόμενα στις αποφάσεις Α.1012 και Α.1013 της Α.Α.Δ.Ε. Προϋπόθεση για την απεικόνιση των οικονομικών στοιχείων αποτελεί η συμπλήρωση ανά έργο, του πεδίου «Ημερομηνία Αναστολής» σε όσα ακίνητα απαιτείται, στην επιλογή (Πίνακες/Έργα/Ιδιοκτησίες). Επίσης στην επιλογή(Πίνακες/Έργα) Προστέθηκε το πεδίο «Ημ/νία Προσυμφώνου-Εργολαβικού (Αντιπαροχή)» για τις ανάγκες της εκτύπωσης «Κατάσταση Αδιάθετων Ακινήτων». 
 • Είναι πλέον δυνατή η υποβολή των εντύπων «Ε3», «Ε3-Ταχυκαταχώρηση», «Ν», «Ν-Ταχυκαταχώρηση»  έπειτα από τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στην σελίδα της Γ.Γ.Π.Σ.

Στην Τιμολόγηση στο μενού, στην επιλογή «Παραστατικού» , προστέθηκαν 2 νέες  επιλογές:  

 • Επανάληψη Παραστατικού
  Η επιλογή αυτή σας δίνει τη δυνατότητα να καταχωρήσετε όμοια παραστατικά, συνεχόμενα. Για να έχετε τη δυνατότητα συνεχόμενης καταχώρησης ,  πρέπει πριν την αρχική καταχώρηση να επιλέξετε «Επανάληψη Παραστατικού». Έτσι ορίζετε ότι, όταν πατάτε Καταχώριση (F12) για να αποθηκεύσετε το παραστατικό σας, η οθόνη δεν θα καθαρίζει από το περιεχόμενό της . Για να διακόψετε τη διαδικασία της επανάληψης, πρέπει να απο- επιλέξετε την «Επανάληψη Παραστατικού». 
 • Επανάληψη Επιλεγμένων Πεδίων
  Η επιλογή αυτή σας δίνει τη δυνατότητα να επαναλάβετε όχι ολόκληρο το παραστατικό αλλά συγκεκριμένα πεδία, τα οποία εσείς θα επιλέξετε. Η επανάληψη επιλεγμένων πεδίων λειτουργεί μόνο για τα πεδία της κεφαλίδας και του υποσέλιδου και όχι για τα πεδία των αναλυτικών γραμμών.   Για να έχετε τη δυνατότητα της επανάληψης  πρέπει προηγουμένως: Στη Φόρμα Καταχώρησης που χρησιμοποιείτε για την Τιμολόγηση, στα πεδία που επιθυμείτε, στην επιλογή «Καταχώρηση Τιμών» να επιλέξετε «Ναι» (Παράμετροι-Φόρμες Καταχώρισης/Φόρμες Παραστατικών).  

 

 • Είναι δυνατή η υποβολή του εντύπου Ε2 Νομικών Προσώπων του Φορολογικού Έτους 2019. 
 • Είναι δυνατή η υποβολή του εντύπου Ε3 Νομικών Προσώπων του Φορολογικού Έτους 2019. 
 • Είναι δυνατή η υποβολή του εντύπου Ε3-Ταχυκαταχώρηση Νομικών Προσώπων του Φορολογικού Έτους 2019. 
 • Είναι δυνατή η υποβολή του εντύπου Ν του Φορολογικού Έτους 2019. 
 • Είναι δυνατή η υποβολή του εντύπου Ν-Ταχυκαταχώρηση του Φορολογικού Έτους 2019. 

 

 •  Προστέθηκε το έντυπο Ν για το φορολογικό έτος 2019, βάση της Α1101/2020. Σημείωση: Ο κωδικός 455 «Μη εκπιπτόμενες επιχειρηματικές δαπάνες» ενημερώνεται αυτόματα από το έντυπο της Φορολογικής Αναμόρφωσης. Η δυνατότητα υποβολής θα ενσωματωθεί σε νεότερη έκδοση εφόσον ενημερωθεί το νέο έντυπο στο site της ΑΑΔΕ.
 • Προστέθηκε το έντυπο Ν για το φορολογικό έτος 2019, βάση της Α1101/2020. 
 • Προστέθηκε το έντυπο Ν-Ταχυκαταχώριση για το φορολογικό έτος 2019, βάση της Α1101/2020. Η δυνατότητα υποβολής θα ενσωματωθεί σε νεότερη έκδοση εφόσον ενημερωθεί το νέο έντυπο στο site της ΑΑΔΕ. 
 • Προστέθηκε η επιλογή «Ιστορικό Υποβολής Εντύπων» και έχετε πλέον τη δυνατότητα προβολής ιστορικού υποβολής και για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, για τα έντυπα Ε3, Ε2, Ν. Για να ενημερωθεί το ιστορικό, θα πρέπει μετά το τέλος της υποβολής, στην ερώτηση «Να καταγραφεί αυτή η αποστολή ώς οριστική;» να επιλέξετε «Ναι».  Επιλέγοντας το  έντυπο που επιθυμείτε εμφανίζονται οι πληροφορίες της υποβολής και μια προεπισκόπηση του εντύπου που είχε υποβληθεί, το οποίο έχετε τη δυνατότητα και να το τυπώσετε. Επιλέγοντας το έντυπο Ε2, στη προεπισκόπηση εμφανίζεται η σελίδα 1, για να δείτε τη σελίδα 2 και 3 θα πρέπει να την επιλέξετε από το πεδίο «Τμήμα».   

Στο έντυπο Ε3 Είναι διαθέσιμη η λειτουργία «Μεταφορά Στοιχείων από TaxisNet» για το φορολογικό έτος 2019.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, μεταφέρονται τα δεδομένα των πινάκων:
037 (Συνδεδεμένες Επιχειρήσεις ημεδαπής/αλλοδαπής)
039 (Ενεργές Ιστοσελίδες Επιχείρησης)
040 (Ενεργοί Επαγγελματικοί Λογαριασμοί Επιχείρησης)
041 (Ενεργά Τερματικά POS)
042 (Ενεργές Ηλεκτρονικές Διευθ. Αλληλογραφίας Επιχείρησης)
045 (Στοιχεία Συνεργαζόμενων Ηλεκτρονικών Πλατφορμών)
Γ’1  (Σύνολο Ενοικίων που καταβλήθηκαν)
Κριτήρια Μεγέθους Οντοτήτων αρ.2 ν.4308/2014
Γ’2 (Αγροτικές Επιδοτήσεις-Ενισχύσεις)
023 (Επιμερισμός Πωλήσεων ανά Κ.Α.Δ.)
Σε περίπτωση που κατά την άντληση στοιχείων, τα δεδομένα των πινάκων 040 (Ενεργοί Επαγγελματικοί Λογαριασμοί Επιχείρησης), Γ’1 (Σύνολο Ενοικίων που καταβλήθηκαν) και 023 (Επιμερισμός Πωλήσεων ανά Κ.Α.Δ.), είναι περισσότερα των γραμμών του εντύπου, όλα τα δεδομένα μεταφέρονται στις αντίστοιχες Συνημμένες Καταστάσεις. 

 • Έχουν ενσωματωθεί όλες οι αλλαγές στις συνδέσεις και υποβολές της Α.Α.Δ.Ε., έπειτα από τις μεταβολές που πραγματοποιήθηκαν στην login σελίδα της. 
 • Προστέθηκε το νέο έντυπο Ε2 φυσικών προσώπων του Φορολογικού Έτους 2019. Επιπλέον έχετε τη δυνατότητα άντλησης των ακινήτων πατώντας την ένδειξη «Μεταφ. Ακινήτων από TaxisNet». 
 • Είναι δυνατή η υποβολή του εντύπου Ε3 και Φορολογικής Αναμόρφωσης φυσικών προσώπων του Φορολογικού Έτους 2019. 
 • Είναι δυνατή η υποβολή του εντύπου Ε3 - Ταχυκαταχώριση και Φορολογικής Αναμόρφωση φυσικών προσώπων του Φορολογικού Έτους 2019. 
 • Στην εκτύπωση Ε3 έχετε πλέον τη δυνατότητα να βλέπετε την ανάλυση των κωδικών του έντυπου που αντλούν στοιχεία από την εφαρμογή. Συγκεκριμένα, πατώντας σε έναν τέτοιο κωδικό, π.χ. 1611, εμφανίζεται παράθυρο με όλες τις κινήσεις λογιστικής (Κινήσεις) και τους λογαριασμούς λογιστικής (Λογαριασμοί) από τα οποία ο κωδικός έχει ενημερωθεί. Κάνοντας διπλό κλικ σε μία κίνηση, εμφανίζεται η καταχωρημένη κίνηση αναλυτικά. Οι κωδικοί της εκτύπωσης που παρέχουν τη δυνατότητα ανάλυσης έχουν μορφή κουμπιών. 
 • Προστέθηκε η επιλογή «Αποκλίσεις Μηνιαίας ΜΥΦ» και έχετε τη δυνατότητα άντλησης  των αποκλίσεων της ΜΥΦ από το site της Γ.Γ.Π.Σ. 
 • Προστέθηκε η εκτύπωση «Ανοιχτά Υπόλοιπα Συναλ/νων με Αξιόγραφα». 
 • Προστέθηκε η επιλογή «Ταχυκαταχώριση Καταστάσεων ΕΛΠ», από την οποία έχετε τη δυνατότητα ταχυκαταχώρισης των ποσών στις καταστάσεις ΕΛΠ για τη τρέχουσα και τη προηγούμενη περίοδο. Αν επιλέξετε προηγούμενη χρήση εμφανίζεται η επιλογή «Ποσά από Προηγ. Χρήση» και μπορείτε να μεταφέρετε αυτόματα τα ποσά που έχουν καταχωρηθεί στην Ταχυκαταχώριση στη προηγούμενη χρήση. Μετά την καταχώριση μπορείτε να εκτυπώσετε τη κατάσταση επιλέγοντας «Εκτύπωση» από τη γραμμή εργαλείων.
 • Προστέθηκε η επιλογή «Αίτηση Ενίσχυσης  Επιχειρήσεων (Επιστρεπτέα Προκαταβολή)» για σύνδεσης στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ σχετικά με την υποδοχή των αιτήσεων υπαγωγής των επιχειρήσεων στην ενίσχυση με τη μορφή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής (ΚΥΑ Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης Α. 1076/2-4-2020, ΦΕΚ Β΄ 1135).
 • Προστέθηκε η επιλογή «ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (Παραγωγοί Γάλακτος)» και έχετε πλέον τη δυνατότητα σύνδεσης στο site της ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και τη διαδικτυακή εφαρμογή ΑΡΤΕΜΙΣ, για την υποβολή των δηλώσεων παράδοσης γάλακτος από τους Παραγωγούς.
 • Στην εκτύπωση «ΚΑΔ Επιχειρήσεων (covid-19)» ενσωματώθηκαν όλες οι απαραίτητες αλλαγές που αφορούν την εκτύπωση των επιχειρήσεων που διαθέτουν ΚΑΔ Δευτερεύουσας Δραστηριότητας η οποία εμπίπτει στην λίστα των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού. Στην εκτύπωση δεν λαμβάνεται υπόψιν το κριτήριο του ύψους των ακαθάριστων εσόδων φορολογικού έτους 2018. Επίσης ενσωματώθηκαν όλες οι απαραίτητες αλλαγές και προσθήκες  στην λίστα των πληττώμενων ΚΑΔ σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΥΟ στις 31/3. Επιπρόσθετα, προστέθηκε το κριτήριο αναζήτησης «Κύρια/Δευτερεύουσα» με τις αντίστοιχες τιμές, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εκτυπωτικό φίλτρο.

 • Προστέθηκε η δυνατότητα εκτύπωσης των επιχειρήσεων με Κ.Α.Δ. Κύριας Δραστηριότητας ο οποίος εμπίπτει στην λίστα των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού. Η άντληση πραγματοποιείται με σύνδεση στο site της Α.Α.Δ.Ε. Σημειώνεται ότι αυτή η λίστα είναι δυναμική και θα μεταβάλλεται με τις ανάλογες Υπουργικές Αποφάσεις κατά την εξέλιξη της κρίσης

WinEra ERP

Ενισχύστε τώρα την επιχείρησή σας! Επενδύστε σε ένα ολοκληρωμένο ERP σύστημα ! Ευέλικτο, φιλικό στη χρήση, με δυνατότητα άμεσης λειτουργίας αλλά και απεριόριστες δυνατότητες παραμετροποίησης, το WinEra ERP σας βοηθά να ανταποκριθείτε σε κάθε πρόκληση. 

ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ

Δείτε πώς αξιοποίησαν τη λύση WinEra ERP οι πελάτες μας

Περισσότερα

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Δείτε τα υπόλοιπα προϊόντα για Μεσαίες και Μικρές Επιχειρήσεις

Επικοινωνία