Academia Financials Έσοδα-Έξοδα

Academia Financials Έσοδα-Έξοδα

Ολοκληρωμένη διαχείριση απλογραφικών βιβλίων

Η σειρά Academia Financials αποτελεί την ολοκληρωμένη πρόταση της Data Communication για τη μηχανογράφηση του σύγχρονου λογιστικού γραφείου. Σχεδιασμένα με την υψηλή τεχνογνωσία της Data Communication, τα λογιστικά προγράμματα της σειράς Academia Financials επιτρέπουν στο λογιστή να παρέχει άψογη εξυπηρέτηση στους πελάτες του, μεγιστοποιώντας  την παραγωγικότητα και ελαχιστοποιώντας το κόστος λειτουργίας του γραφείου του. Το Academia Financials Έσοδα-Έξοδα αποτελεί την ολοκληρωμένη λογιστική και φορολογική διαχείριση για επιχειρήσεις με απλογραφικά βιβλία. 

Ενδιαφερομαι
Academia Financials Έσοδα-Έξοδα
Ευχρηστία

Επωφεληθείτε από το φιλικό περιβάλλον, τη δυνατότητα δημιουργίας προσωποποιημένων μενού και οθονών και τις ταχύτατες καταχωρήσεις. Για την άμεση εξοικείωση των χρηστών και την ελαχιστοποίηση του χρόνου εκπαίδευσης, χωρίς να απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις. 

Ταχύτητα & Καινοτομία

Αξιοποιήστε τα οφέλη της μοναδικής υπηρεσίας DC Scan4you για κατάργηση της πληκτρολόγησης των  παραστατικών. Ανταλλάξτε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο με τα ταμειακά συστήματα των πελατών σας, μέσω της υπηρεσίας DC Link4you. Ενημερώστε την εφαρμογή με αυτόματη εισαγωγή των κινήσεων από τις εμπορικές εφαρμογές WinEra της Data Communication, αλλά και από οποιαδήποτε άλλη εμπορική εφαρμογή.

Παραγωγικότητα

Εκτοξεύστε την παραγωγικότητα του γραφείου σας. Αυτοματοποιήστε πλήρως τις καθημερινές σας εργασίες. Ενημερώστε αυτόματα όλες τις λειτουργίες του προγράμματος με μία μόνο καταχώρηση. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργικότητα των επαναλαμβανόμενων κινήσεων ή τα πρότυπα λογιστικά άρθρα. Επωφεληθείτε από τις μαζικές καταχωρήσεις συγκεντρωτικών εγγραφών , την αυτόματη δημιουργία βιβλίου Εσόδων – Εξόδων και πολλά άλλα. Δώστε τη δυνατότητα στους εργαζόμενους του γραφείου σας να απασχοληθούν σε παραγωγικότερα έργα. 

Πληρότητα λειτουργιών

Επενδύστε σε κορυφαίες δυνατότητες διαχείρισης, χωρίς περιορισμούς στον αριθμό εταιρειών, υποκαταστημάτων, χρήσεων και διασυνδέσεων. Επωφεληθείτε από την τεχνολογία αιχμής και την πλούσια λειτουργικότητα που διατίθενται μαζί με την εφαρμογή χωρίς extra modules ή κρυφές χρεώσεις. 

 

Παρακολούθηση Γραφείου

Ελέγξτε τη λειτουργία του λογιστικού σας γραφείου. Επωφεληθείτε από τη δυνατότητα πολλαπλής έκδοσης παραστατικών και τις αυτόματες καταχωρήσεις. Μετρήστε την αποδοτικότητα, καταγράψτε και κοστολογήστε την απασχόληση των εργαζομένων.

 

Υποστήριξη 24x7

Επωφεληθείτε από τη βραβευμένη πολιτική Εξυπηρέτησης Customer Care 360o. Αξιοποιήστε τα πολλαπλά κανάλια υπηρεσιών υποστήριξης και εξυπηρέτησης που παρέχουμε στους πελάτες μας 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Γνωρίστε τις δυνατότητες του προγράμματος μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό εκπαίδευσης & υποστήριξης, με αυτόματη σύνδεση στο site της Data Communication.

Παροχή υπηρεσιών υψηλής αξίας

Επενδύστε στην ενίσχυση του κύρους του λογιστικού σας γραφείου. Αναβαθμίστε τις υπηρεσίες που παρέχετε στους πελάτες σας. Χρησιμοποιήστε οικονομικές αναφορές για να αποτυπώσετε όλα τα οικονομικά στοιχεία των επιχειρήσεων πελατών σας κάτω από το πρίσμα μιας οικονομοτεχνικής μελέτης

Δυνατότητα DC Scan4you

Αξιοποιήστε τη δυνατότητα σύνδεσης του Academia Financials με την πρωτοποριακή υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης DC Scan4you. Καταργήστε την πληκτρολόγηση των παραστατικών και μηδενίστε τα λάθη καταχώρισης. Το DC Scan4you μετατρέπει τις εικόνες των σκαναρισμένων παραστατικών σε αναγνωρίσιμα στοιχεία τιμολόγησης, δημιουργεί αυτόματα εγγραφές στα λογιστικά προγράμματα της Data Communication, ενώ ταυτόχρονα παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης των παραστατικών.

Δυνατότητα DC Link4you

Επωφεληθείτε από την cloud υπηρεσία DC Link4you και συνδεθείτε με τα ταμειακά συστήματα της RBS που χρησιμοποιούν οι πελάτες σας. Αντλήστε σε πραγματικό χρόνο στοιχεία από το διασυνδεμένο ταμειακό σύστημα  και διενεργήστε αυτόματα λογιστικές εγγραφές στο λογιστικό πρόγραμμα Academia Financials.

Δυνατότητα Ηλεκτρονικής Αρχειοθέτησης

Σαρώστε τα παραστατικά των πελατών σας με τη νέα λειτουργικότητα της εφαρμογής Academia Financials. Εξοικονομήστε χρόνο, χώρο και χρήμα καταργώντας τις χρονοβόρες διαδικασίες αρχειοθέτησης και ανάκτησης παραστατικών και απελευθερώνοντας αποθηκευτικό χώρο. Αποκτήστε 100% έλεγχο των παραστατικών, έχοντας πρόσβαση στα αρχεία σας όποτε ακριβώς τα χρειάζεστε, εύκολα και γρήγορα.

Δυνατότητα επικοινωνίας με εμπορικές εφαρμογές

Εξοικονομήστε χρόνο και χρήμα αξιοποιώντας τη δυνατότητα του Academia Financials να επικοινωνεί με όλες τις εφαρμογές της Data Communication αλλά και με εμπορικές εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών. Διασυνδέστε το λογιστικό σας πρόγραμμα με τα εμπορικά συστήματα των πελατών σας και εισάγετε εύκολα δεδομένα για αυτόματες ενημερώσεις των λογιστικών εγγραφών.

Αμφίδρομη επικοινωνία με ΑΑΔΕ & Λοιπούς Φορείς

Διασυνδεθείτε σε ελάχιστο χρόνο με τις ιστοσελίδες της ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ και των άλλων οργανισμών. Αντλήστε και αποστείλετε στοιχεία κατευθείαν μέσα από το πρόγραμμα. Επενδύστε στην πληρότητα λειτουργιών & την ολοκληρωμένη διαχείριση/ηλεκτρονική υποβολή Academia Financials. 

Πολυεπίπεδη αποτύπωση δεδομένων

Βελτιώστε την ακρίβεια των οικονομικών προβλέψεων και πάρτε τις σωστές αποφάσεις μέσα από πληθώρα έτοιμων καταστάσεων & οικονομικών αναφορών. Χρησιμοποιήστε το ενσωματωμένο εργαλείο Report Generator για να δημιουργήσετε γρήγορα και εύκολα προσαρμοσμένες αναφορές, στατιστικές αναλύσεις και διαγράμματα. 

Εναρμόνιση με νομοθεσία & ΕΛΠ

Εναρμονιστείτε πλήρως με την ελληνική φορολογική νομοθεσία και τα ΕΛΠ. Βασιστείτε στην 30+ ετή εμπειρία της Data Communication για την άμεση προσαρμογή του λογισμικού στις συνεχώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της νομοθεσίας. Επενδύστε στις βέλτιστες πρακτικές της ελληνικής φορολογικής & λογιστικής διαχείρισης. 

 

Ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας GDPR

Διασφαλίστε τα ευαίσθητα δεδομένα των πελατών σας με ένα απόλυτα αξιόπιστο σύστημα ασφάλειας πλήρως εναρμονισμένο με τον ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR.

 

Screenshots

Screenshots

Videos

Videos

Αρχεία

 • Προστέθηκε η δυνατότητα εκτύπωσης των επιχειρήσεων με Κ.Α.Δ. Κύριας Δραστηριότητας ο οποίος εμπίπτει στην λίστα των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού. Η άντληση πραγματοποιείται με σύνδεση στο site της Α.Α.Δ.Ε.
  Σημειώνεται ότι αυτή η λίστα είναι δυναμική και θα μεταβάλλεται με τις ανάλογες Υπουργικές Αποφάσεις κατά την εξέλιξη της κρίσης. 
 • Προστέθηκε η δυνατότητα ελέγχου των περιοδικών ΦΠΑ (Φ2), μέσω της σύγκρισης των δεδομένων του εντύπου όπως αυτά προκύπτουν βάσει των λογιστικών εγγραφών και της οριστικοποιημένης δήλωσης στο site της Α.Α.Δ.Ε. Επιλέγοντας την εκτύπωση, εμφανίζεται για κάθε περίοδο υποβολής (μήνας/τρίμηνο) το έντυπο Φ2, κάθε κωδικός του οποίου απεικονίζει συγκριτικά τις αξίες του Academia και του Taxis Net (πεδία με γκρι σκίαση). Σε περίπτωση ασυμφωνίας αυτή επισημαίνεται με κόκκινη γραμματοσειρά.

 

 • Επιλέγοντας την συγκεκριμένη εκτύπωση, εμφανίζονται οι Υπόχρεοι οι οποίοι δύναται να πληρούν τις προϋποθέσεις για την χορήγηση Επιδόματος Τέκνων, σύμφωνα με το καταχωρημένο έντυπο Ε1 εκάστου έτους. Το αποτέλεσμα της εκτύπωσης είναι ενδεικτικό και δεν αποτελεί οδηγία για την υποβολή της αίτησης.
 
 • Προσθήκη νέας εκτύπωσης, «Κατάσταση Σαρωμένων Παρ/κών ανά Εταιρεία». Η εκτύπωση αυτή σας ενημερώνει, για την κατάσταση των παραστατικών που έχουν σαρωθεί, είτε μέσω της συσκευής  scanner Fujitsu fi-7140, είτε με μεταφόρτωση, ανά Εταιρεία για την οποία πραγματοποιήθηκε  η διαδικασία για το επιλεγμένο διάστημα. 
 • Προστέθηκε η δυνατότητα πληροφόρησης για την μετάταξη των Αγροτών στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, σύμφωνα με τα οριζόμενα της  ΠΟΛ.1201/2016. Στην συγκεκριμένη εκτύπωση εμφανίζονται αρχικά μόνο οι  πελάτες που κατά το επιλεγμένο έτος (πχ 2019)  πραγματοποίησαν ακαθάριστα έσοδα από αγροτική δραστηριότητα. Στην συνέχεια εξετάζοντας το ύψος των ακαθάριστων εσόδων (> 15.000 € ) και των αγροτικών επιδοτήσεων (> 5.000 €)  αναγράφεται η ανάλογη ένδειξη στη στήλη «Υπόχρεος Τήρησης Βιβλίων». Να σημειωθεί πως οι επιδοτήσεις αντλούνται απευθείας από το site του ΟΠΕΚΕΠΕ.

 

 

 

 • Η λειτουργία «Αναζήτηση Μενού» από την γραμμή εργαλείων, ενεργοποιείται πλέον και με τον συνδυασμό πλήκτρων Ctrl+F. Επιπρόσθετα, στην ανωτέρω λειτουργία προστέθηκε η δυνατότητα προσθήκης στη λίστα των «Αγαπημένων» επιλέγοντας την ένδειξη με το αστεράκι στα δεξιά οποιασδήποτε επιλογής (Λειτουργίας/ Εκτύπωσης/ Υποβολής).

Επιλέγοντας την συγκεκριμένη εκτύπωση, εμφανίζονται οι Υπόχρεοι οι οποίοι δύναται να πληρούν τις προϋποθέσεις για την χορήγηση Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης, σύμφωνα με τα κριτήρια της απόφασης Α.1404/2019. Οι υπολογισμοί πραγματοποιούνται βάση των καταχωρημένων στοιχείων του εντύπου Ε1 του έτους που ζητείται (π.χ για το έτος 2018 θα ληφθεί υπόψιν το αποθηκευμένο έντυπο του φορολογικού έτους 2018) καθώς και της αξίας Ακινήτων από τα αναρτημένα Εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ στο site της Α.Α.Δ.Ε.
Το αποτέλεσμα της εκτύπωσης είναι ενδεικτικό και δεν αποτελεί οδηγία για την υποβολή της αίτησης.

 • Προστέθηκε η δυνατότητα σύνδεσης στο site του ΑΤΛΑΣ, μέσω του οποίου είναι εφικτή η πληροφόρηση και εκτύπωση του Ασφαλιστικού Βιογραφικού και της Ασφαλιστικής Ικανότητας κάθε ασφαλισμένου.
 • Προστέθηκε η δυνατότητα σύνδεσης και καταχώρησης των δικαιούχων στο «Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων». Επιπλέον, επιλέγοντας την εταιρία εμφανίζεται λίστα με τα στοιχεία των Εταίρων/Μελών όπως αυτά έχουν συμπληρωθεί στο έντυπο Ν.
 • Προστέθηκε η δυνατότητα λήψης του μηνιαίου Ειδοποιητηρίου Πληρωμής Ασφαλιστικών Εισφορών για το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών.
 • Προστέθηκε στην γραμμή εργαλείων στο υποσέλιδο «Βοήθεια» η επιλογή «Εξουσιοδότηση Παραλαβής Backup» μέσω της οποίας μπορείτε να στείλετε εξουσιοδότηση στο τμήμα υποστήριξης της Data Communication  για την παραλαβή ενός μη ανωνυμοποιημένου backup. Η συγκεκριμένη εξουσιοδότηση είναι απαραίτητη στα πλαίσια εναρμόνισης των διαδικασιών της Data Communication σχετικά με την εφαρμογή του κανονισμού GDPR. 
 • Μεταφορικό Ισοδύναμο/Επιχειρήσεις: Προστέθηκε η δυνατότητα υποβολής των παραστατικών που αφορούν την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης για το Αντιστάθμισμα Νησιωτικού Κόστους (Α.ΝΗ.ΚΟ) των επιχειρήσεων. Αρχικά, επιλέγετε το διάστημα, στην συνέχεια τα παραστατικά που επιθυμείτε και τέλος πατάτε την ένδειξη «Αποστολή Παραστατικών». Σημείωση: Η καταχώριση των δεδομένων καθώς και η επισύναψη των παραστατικών, πραγματοποιείται από την επιλογή  «Έντυπα/Λοιπά Έντυπα/Καταχώριση Στοιχείων/ Μεταφορικό Ισοδύναμο».

Δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος / Υποβολή μέσω Internet:

 • Είναι δυνατή η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης Ε1 του φορολογικού έτους 2018, πατώντας την ένδειξη «Taxis Net». 
 • Είναι δυνατή η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης Ε2 Φυσικών και Νομικών  Προσώπων του Φορολογικού Έτους 2018. 
 • Είναι δυνατή η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης Ε3 Φυσικών και Νομικών Προσώπων του Φορολογικού Έτους 2018. 
 • Είναι δυνατή η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης του εντύπου Ν του Φορολογικού Έτους 2018.
 • Είναι δυνατή η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης Ε3 Φυσικών και Νομικών Προσώπων του Φορολογικού Έτους 2018. 
 • Είναι δυνατή η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης του εντύπου Ν-Ταχυκαταχώριση του Φορολογικού Έτους 2018. 
 • Η Data Communication στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης των εφαρμογών της και ανταποκρινόμενη στα αιτήματα των λογιστών, εφαρμόζει για πρώτη φορά νέα τεχνολογία όσον αφορά στην ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε1 επιλέγοντας την ένδειξη «Taxis Net ΝΕΟ». Με τη νέα λειτουργία η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε1 πραγματοποιείται σε χρόνο ρεκόρ και είναι, σύμφωνα με μετρήσεις μας, η ταχύτερη υποβολή από όλα τα γνωστά λογισμικά διαχείρισης δηλώσεων εισοδήματος. Πριν την κυκλοφορία της τρέχουσας έκδοσης το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Data Communication έχει πραγματοποιήσει όλους τους απαραίτητους ελέγχους για την ορθή λειτουργία της νέας υποβολής. Ωστόσο, για λόγους ασφαλείας έχουμε αφήσει και την παλαιά λειτουργικότητα (το γνωστό εικονίδιο με την ένδειξη «Taxis Net»). Σας προτρέπουμε λοιπόν να χρησιμοποιήσετε τη νέα λειτουργία για να υποβάλλετε τις δηλώσεις εισοδήματος Ε1 με πολύ μεγάλη ταχύτητα.
 • Προστέθηκε στην γραμμή εργαλείων το εικονίδιο «Αναζήτηση» το οποίο ενεργοποιείται κάνοντας κλικ σε αυτό. 
 • Προσθήκη νέας στήλης με την περιγραφή «Φόρος Εργολάβων», όπου καταγράφεται ΝΑΙ ή ΟΧΙ  ανάλογα με το εάν υπάρχει για το επιλεγμένο διάστημα εγγραφή με λογαριασμό που έχει χαρακτηριστεί ως Παράκρ. Φ.Ε. Εργολάβων.  Στην εκτύπωση, στο 2ο CTRL+P είναι πλέον διαθέσιμο το πεδίο «Κωδικός Αμοιβών Χωρίς Παρ\ση ». Επιλέγοντας το, μπορείτε να έχετε πληροφορία για το αν υπάρχουν εγγραφές με Προμηθευτή, ο οποίος έχει κωδικό αμοιβών με % παρακράτησης μηδέν. 
 • Προστέθηκε η δυνατότητα εμφάνισης των Βεβαιώσεων Αποδοχών Υπόχρεου και Συζύγου, μέσω της ένδειξης «Βεβαιώσεις Αποδοχών Γ.Γ.Π.Σ»
 • Προστέθηκε η δυνατότητα υποβολής των ανεξόφλητων παραστατικών που αφορούν την Διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων, σύμφωνα με τον ν.4492/17. 
 • Προσθήκη νέου κριτηρίου εμφάνισης των προς Τιμολόγηση Πελατών με την περιγραφή «Τιμολόγηση Κάθε»
 • Στην επιλογή «Συνήθεις Επιλογές», υπάρχει πλέον τη δυνατότητα να αλλάξει η σειρά εμφάνισης των επιλογών που έχει προστεθεί. 
 • Προσθήκη νέας επιλογής στο πεδίο «Ειδικός Λογαριασμός» με την τιμή «Μεταφορικό Ισοδύναμο». Όσοι λογαριασμοί έχουν την παραπάνω τιμή θα ενημερώνουν την καταχώριση του εντύπου που αφορά την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τις επιχειρήσεις.
 • Προστέθηκε η δυνατότητα καταχώρισης των δεδομένων που απαιτούνται για την υποβολή της Αίτησης Χρηματοδότησης για το Μεταφορικό Ισοδύναμο των επιχειρήσεων. 
 • Προσθήκη νέων λογαριασμών στο Λογιστικό Σχέδιο Εφαρμογής για τις ανάγκες του εντύπου Ε3 φορολογικού έτους 2018.
 • Έντυπο E3 - Ταχυκαταχώριση: Είναι δυνατή η υποβολή του εντύπου Ε3 φυσικών προσώπων του Φορολογικού Έτους 2018 στο Taxis Net.

Καταχώριση Στοιχείων Ε1:

 • ΝΕΟ! Βελτιωμένη ταχύτητα στην άντληση στοιχείων από το TaxisNet
 • Επιπρόσθετα, πραγματοποιείται πλέον άντληση του Τ.Κ. της κύριας κατοικίας του πίνακα 5.1, καθώς και των Στοιχείων Εξαρτωμένων μελών του πίνακα 8.1.
 • Είναι πλέον δυνατή κάνοντας δεξί κλικ με το ποντίκι σε οποιονδήποτε κωδικό του εντύπου, η εμφάνιση της σχετικής οδηγίας συμπλήρωσης από το βιβλιαράκι οδηγιών φορολογικού έτους 2018.
 • Προστέθηκαν οι οδηγίες για την συμπλήρωση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων του φορολογικού έτους 2018, επιλέγοντας την σχετική ένδειξη.
 • Καταχώριση Στοιχείων Ε1: Είναι δυνατή άντληση στοιχείων από το Taxis για το φορολογικό έτος 2018, πατώντας την ένδειξη «Μεταφ. Στοιχείων από Taxis Net».Προστέθηκαν νέοι καταχωρητικοί πίνακες
 • Είναι δυνατή η υποβολή του εντύπου Ε1 φυσικών προσώπων του Φορολογικού Έτους 2018 στο Taxis Net. 
 • Μαζική Καταχώριση Ε1: Είναι δυνατή η υποβολή του εντύπου στο TaxisNet για το φορολογικό έτος 2018
 • Καταχώριση Στοιχείων Ε2: Είναι δυνατή η υποβολή του εντύπου Ε2 φυσικών προσώπων του Φορολογικού Έτους 2018 στο Taxis Net
 • Καταχώριση Στοιχείων Ε3: Είναι διαθέσιμη η λειτουργία «Μεταφορά Στοιχείων από TaxisNet» για το φορολογικό έτος 2018. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε μεταβολή στην συμπλήρωση του πίνακα 023 «Επιμερισμός Πωλήσεων αγαθών και Υπηρεσιών ανά Κ.Α.Δ. (Έως 3Ο βαθμό)» για τους σκοπούς την ορθής υποβολής του εντύπου στο site της Α.Α.Δ.Ε. 
 • Προστέθηκε η συνημμένη κατάσταση Κ.Α.Δ. Ε3, καθώς και η δυνατότητα εκτύπωσής της
 • Είναι δυνατή η υποβολή του εντύπου Ε3 φυσικών προσώπων του Φορολογικού Έτους 2018 στο Taxis Net
   
 • Καταχώριση στοιχείων Ε3: Προστέθηκε από το φορολογικό έτος 2018, η δυνατότητα επιμερισμού των Δαπανών του πίνακα Δ’ βάσει ποσού ή ποσοστού
 • Μηνιαίες Βεβαιώσεις Αμοιβών από Επιχειρηματική Δραστηριότητα-Προσωρινή Δήλωση ΦΜΥ: Ενσωματώθηκαν όλες οι απαραίτητες αλλαγές για την Υποβολή της «Δήλωσης Απόδοσης Παρακρατούμενων και Προκαταβλητέων Φόρων από Αμοιβές Επιχειρηματικής Δραστηριότητας» καθώς και του αρχείου «Μηνιαίας Βεβαίωσης εισοδημάτων από επιχειρηματικές δραστηριότητες» σύμφωνα με τις προδιαγραφές που περιγράφονται στην απόφαση Α.1101/2019 της Α.Α.Δ.Ε. 
 • Δηλώσεις Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας: Είναι πλέον δυνατή η υποβολή του εντύπου, σε περίπτωση που έχει επιλεγεί ως ρόλος χρήστη η τιμή ως Λογιστής.
 • Δικαιούχοι Επιδόματος Στέγασης: Επιλέγοντας τη συγκεκριμένη εκτύπωση, εμφανίζονται οι Υπόχρεοι οι οποίοι δύναται να πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση Επιδόματος Στέγασης, σύμφωνα με τα κριτήρια της απόφασης 10747/256/2019. Οι υπολογισμοί πραγματοποιούνται βάση των καταχωρημένων στοιχείων του εντύπου Ε1 του έτους που ζητείται (πχ για το έτος 2017 θα ληφθεί υπόψιν το αποθηκευμένο έντυπο του φορολογικού έτους 2017) καθώς και της αξίας Ακινήτων από τα αναρτημένα Εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ στο site της Α.Α.Δ.Ε. Το αποτέλεσμα της εκτύπωσης είναι ενδεικτικό και δεν αποτελεί οδηγία για την υποβολή της αίτησης.
  • Σημείωση 1: Στα εξαρτώμενα μέλη δεν λαμβάνεται υπόψιν η/ο Σύζυγος.
  • Σημείωση 2: Τα φιλοξενούμενα πρόσωπα που διαμένουν με το φορολογούμενο δεν προσμετρώνται στη σύνθεση του νοικοκυριού.
  • Σημείωση 3: Δεν λαμβάνεται υπόψιν το κριτήριο της 5ετους διαμονής στην ελληνική επικράτεια.
 • Επίδομα Στέγασης: Ενσωματώθηκε η υποβολής της αίτησής του.

 

 • Προστέθηκε το νέο έντυπο Ε3 του Φορολογικού Έτους 2018. Επιπρόσθετα, για τους σκοπούς της συμπλήρωσης του πίνακα 023 «Επιμερισμός Πωλήσεων αγαθών και Υπηρεσιών ανά Κ.Α.Δ.(Έως 3Ο βαθμό)», ενσωματώθηκε νέα λειτουργία αυτόματης αντιστοίχισης των πωλήσεων με τους αντίστοιχους Κ.Α.Δ., μέσω της ένδειξης«Επιμερισμός Πωλήσεων ανά Κ.Α.Δ.. Προϋπόθεση για τον ορθό υπολογισμό, η αντιστοίχιση των λογαριασμών εσόδων με το είδος δραστηριότητας (Κύρια, 1η Δευτερεύουσα, 2η Δευτερεύουσα κλπ.) .
 • Προστέθηκε το νέο έντυπο Φορολογικής Αναμόρφωσης του Φορολογικού Έτους 2018.
 • Προστέθηκε το έντυπο «Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Νομικών Προσώπων και Νομικών Οντοτήτων - Ν» για το φορολογικό έτος 2018. Σημείωση: Ο κωδικός 455 «Μη εκπιπτόμενες επιχειρηματικές δαπάνες» ενημερώνεται αυτόματα από το έντυπο της Φορολογικής Αναμόρφωσης.
   

 

 • Αίτηση για επίδομα θέρμανσης : Υπάρχει πλέον η δυνατότητα, κατά την υποβολή της αίτησης, να μεταφέρονται αυτόματα τα πεδία τηλέφωνο, κινητό τηλέφωνο, email, ΙΒΑΝ, αριθμός παροχής  ρεύματος και τ.μ. επιφανείας κύριων χώρων, σε περίπτωση που είναι καταχωρημένα στην εφαρμογή.
 • Νέα δυνατότητα καταγραφής Ιστορικού για τις δηλώσεις Ενδοκοινοτικών Παραδόσεων (Φ4), κατά την εκτύπωση ή ηλεκτρονική αποστολή του εντύπου.
 • Νέα δυνατότητα καταγραφής Ιστορικού για τις δηλώσεις Ενδοκοινοτικών Αποκτήσεων (Φ5), κατά την εκτύπωση ή ηλεκτρονική αποστολή του εντύπου.
 • Νέα δυνατότητα καταγραφής Ιστορικού για τις δηλώσεις Intrastat κατά την εκτύπωση ή ηλεκτρονική αποστολή του εντύπου.
 • ΝΕΟ! Προστέθηκε η δυνατότητα αυτόματου υπολογισμού και ενημέρωσης του αριθμού των σακουλών, πατώντας την ένδειξη «Ενημέρωση από Κινήσεις». Μοναδική προϋπόθεση η επιλογή της περιόδου καθώς και του λογαριασμού ή των λογαριασμών που έχουν κινηθεί.
 • ΝΕΟ! Προστέθηκε η δυνατότητα σύνδεσης στο site της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, για τη λήψη του σχετικού Παραστατικού.
 • Προστέθηκε η δυνατότητα αυτόματης δημιουργίας της λίστας του πελατολογίου στη νέα cloud εφαρμογή της Data Communication DC TAX4all. Επιλέγετε από τη λίστα των Εταιρειών αυτές που επιθυμείτε και στη συνέχεια πατάτε την ένδειξη «Αποστολή».
 • Είναι πλέον διαθέσιμη μια νέα σημαντική λειτουργία η οποία σας επιτρέπει να παρακολουθείτε όλες τις μεταβολές/εισαγωγές/διαγραφές που πραγματοποιούνται από οποιονδήποτε χρήστη, στους βασικούς πίνακες της εφαρμογής. Η λειτουργία αυτή αποτελεί νέο module με την περιγραφή  «Παρακολούθηση Μεταβολών Δεδομένων». Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε τις οδηγίες.
 • Προστέθηκε η εκτύπωση «Ιστορικό Συνδέσεων Χρηστών», η οποία απεικονίζει τις συνδέσεις (επιτυχημένες και αποτυχημένες) στην εφαρμογή καθώς και τις αποσυνδέσεις για όλους τους χρήστες 
 • Προστέθηκε η επιλογή «Ανωνυμοποίηση Δεδομένων Βάσεων». Ως γνωστόν, με βάση τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDPR), κάθε επιχείρηση είναι υπεύθυνη για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των φυσικών  προσώπων που διατηρεί στην κατοχή της. Μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας τροποποιούνται τα στοιχεία προσωπικής ταυτοποίησης που είναι αποθηκευμένα σε κάθε εταιρία και αποκτούν ανώνυμη μορφή, ώστε να μην μπορούν να συσχετιστούν με οποιοδήποτε άτομο. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται ότι δεν μπορεί να υπάρξει διαρροή κατά τη χρήση του backup της εταιρίας από οποιονδήποτε τρίτο. Για να εκτελέσετε τη διαδικασία, πρέπει να επιλέξετε την εταιρία ή τις εταιρίες που επιθυμείτε καθώς και τα κοινά αρχεία και στη συνέχεια να πατήσετε την ένδειξη «Έναρξη Μεταφοράς». Μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί, στον φάκελο \DCESOEXO\_backup θα υπάρχει ένα ανωνυμοποιημένο αρχείο για την κάθε εταιρία για την οποία έτρεξε η διαδικασία, με όνομα eso_anonymized_ και τον 4ψήφιο κωδικό της εταιρίας (π.χ. eso_anonymized_0001.dat) 

Academia Financials Έσοδα-Έξοδα

Γνωρίστε τις νέες λειτουργικότητες!

Δείτε περισσότερα

DC TAX4ALL

Ενημερώστε μαζικά όλους τους πελάτες σας με πληροφορίες TAXISnet, ΕΦΚΑ & ΓΕΜΗ!

Ανεξάρτητα από το λογιστικό πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε!

Περισσότερα

Επικοινωνία

Χρησιμοποιώντας τον δικτυακό τόπο της Data Communication αποδέχεστε τη χρήση των cookies.